miércoles, 25 de noviembre de 2009

EL PROJECTE PER SER MÉS AUTÒNOMS

L'any 2005, vuit centres del Camp de Tarragona van començar a treballar en un projecte per fomentar la seva autonomia, és a dir, per adaptar el que feien a l'escola a les necessitats dels seus alumnes. En total el 28% dels alumnes van a una escola on s'aplica un pla d'autonomia de centre i un de cada quatre instituts i escoles l'està portant a terme. Es preveu millorar els resultats i reduir l'abandonament escolar.
Els centres són els que decideixen acollir-se o no a un pla d'autonomia i es comprometen, amb els recursos extres que se'ls atorguen, a dur a terme un projecte que millori els resultats educatius amb un projecte que s'adapti a les necessitats escolars i a les del seu entorn. Enguany són 67 les escoles i instituts del Camp de Tarragona que participen de l'anomenat projecte PAC (pla d'autonomia de centre), 31 dels quals s'hi han incorporat enguany i just es troben en la redacció de la proposta i la formació del professorat. El Departament d'Educació destina 1.625.000 euros a finançar les 36 escoles que s'hi havien incorporat fins al curs passat i que ja hi estan treballant.
El director dels serveis territorials d'Educació explica que el principal objectiu és evitar l'abandonament dels estudis: «És el model que es vol per a tots els centres de Catalunya, però l'adhesió és voluntària.» I és que al final del projecte cada centre ha de retre comptes amb la direcció d'Educació, per analitzar si s'han acomplert els objectius que s'havien fixat inicialment. Es vol reduir la xifra d'alumnes que no assoleixen l'escolarització obligatòria, que avui en dia és del 20% al 30% a Catalunya. També es vol fomentar que els alumnes continuïn estudiant per arribar al 80% d'alumnes que continuen els estudis postobligatoris com passa a molts països europeus, «i aquí s'està molt lluny». L'autonomia de centre i un nou model de direcció són dues de les principals branques de la LEC.


Crec que està molt bé l'idea d'aquest projecte. A molts alumnes els hi costa més que d'altres, però això no vol di que no hi posin tota la seva voluntat. També n'hi ha molts que s'hi han de repetir un altre vegada el curs s'hi neguen, perquè diuen que perdrien un any, quan "hi ha tota la vida per poder estudiar". Aquest projecte el que fa és treure el millor de cada alumne i crec que així la gent estudiarà més, perquè ara per ara sense estudis costa molt buscar-se la vida.

Què creíeu vosaltres? Esteu d'acord amb aquest projecte?

No hay comentarios:

Publicar un comentario