martes, 17 de noviembre de 2009

AUGMENTA EL NOMBRE DE JOVES DE 12 A 15 ANYS GIRONINS QUE HAN DE SER TRACTATS PER TRANSTORNS ALIMENTÀRIS


L'hospital de dia d'adolescents, que depèn de l'Institut d'Assistència Sanitària, ha detectat un increment dels trastorns mentals entre els joves de 12 a 15 anys durant l'any passat. Disposa de 25 places per atendre adolescents que tenen patologies com ara els trastorns de conducta alimentària, els trastorns psicòtics i de l'espectre autista, els trastorns de l'humor, els trastorns neuròtics greus i patologies en l'ordre de personalitat.

Segons les dades de l'activitat de 2008 de l'hospital de dia d'adolescents, s'ha incrementat el nombre de casos de trastorns mentals a la franja d'edat de joves d'entre 12 a 15, que és el grup d'edat més jove, ja que s'ha passat a tractar deu pacients més en relació amb l'any anterior: de disset a vint-i-set. En canvi, s'ha mantingut estable el grup de joves de 16 a 18 anys. A més, des del 2005, l'hospital ha detectat un augment del nombre d'usuaris amb trastorns de conducta alimentària a un ritme de deu per any.

També ha registrat un increment, tot i que més lleuger, de les malalties neuròtiques greus, com ara els trastorns mixtos d'emocions i de conducta. El nombre de trastorns psicòtics, però, s'ha reduït notablement en el mateix període.
Quant al gènere, el nombre de noies que passen pel centre de dia és tres cops el de nois. Això s'explica, segons fonts d'aquest servei, perquè disposa d'un programa específic per a les patologies alimentàries, que tenen més incidència en el sexe femení.
Durant els deu anys d'existència de l'hospital de dia d'adolescent, ha quedat patent la necessitat d'aquest servei per atendre adolescents amb aquests trastorns i que no poden seguir amb normalitat totes les àrees de la seva vida. El tractament de règim hospitalari de dia permet als usuaris mantenir la relació amb el seu nucli familiar, el social i, molt sovint, també l'educatiu. «L'hospital és una plataforma on expressar els conflictes subjacents dels adolescents, les seves conductes i actituds i on la comprensió és imprescindible per poder donar-los un tracte reparador i terapèutic».


Últimament no se'n sentia tant a parlar dels trastorns alimentàris, però crec que és un tema del que sempre se'n sentirà a parlar. Abans on es detectaven més aquests trastorns era entre els 16 i 18 anys, ara en canvi, és entre els 12 i els 15. Com pot ser que sigui així?si aquesta edat encara són nens no?De qui és la culpa que passi això?És la mateixa societat que ho perjudica?Jo crec que SI!



No hay comentarios:

Publicar un comentario